PDA

Просмотр полной версии : NOКTURNAL MORTUM © 2005 : МИРОВОЗЗРЕНИЕ

Володимир Кузнєцов
29.06.2006, 13:34
NOКTURNAL MORTUM © 2005 : МИРОВОЗЗРЕНИЕ

Немає вже блек металу. Вийшов весь. Скінчився. Вивітрився. Протух. Розчинився у могутньому струмені масової культури та популяризованого мистецтва. Усе, що залишилось – бридка суміш ідей і стилів та викликаючи саркастичну посмішку агонія.
Надія та опора сучасного українського – і не тільки – блек металу „Nocturnal Mortum” своїми широкими грудьми стають на захист вмираючого стилю, намагаючись реанімувати вже місцями підгнивший і огидно смердючий труп. Застосовані методи не відрізняються ні оригінальністю, ні винахідливістю. Їх заміняють наполегливість та національна специфіка.
Щоб там не казали захоплені шанувальники харківських слов’янофилів, розхвалюючи їх новий реліз за прогресивність та унікальність, „Мировоззрение” є логічним продовженням лінії, розпочатої гуртом ще до „Нехристя”. Взагалі-то нічого нового тут нема. ще у старих та мудрих скрижалях „101 правило блек металіста” заповідалося: „Кажи, що ти є сатаніст і що водночас у тобі живе дух стародавнього норвезького язичництва. Роби вигляд, що ці два ствердження ніяк не протиречать одне одному”. Сатанізму у творчості Ноктюрналів ставало дедалі все менш – що поробиш, це вже не модно. Спочатку його замінили на агресивні напади на християнську віру і релігію, звинувачуючи їх майже в усіх бідах, що сталися зі слов’янським народом від Хрещення Русі і по сей день. Поступово зникає і це. А ось норвезьке язичництво залишили, частково замінивши його на слов’янське та щиро приперчивши націоналістичними ідеями. Програму-мінімум можна вважати виконаною.
За численими ствердженнями, „Мировоззрение” Ало ілюструвати собою корені зміни, яки відбулися у творчості гурту. На практиці ж, музиказберігла загальну атмосферу „Нехристя”, але зробилась більш повільною та одноманітною. Теми лякаючи схожі одна на одну, але звук та виконання сталі помітно якіснішими. Безсовісне застосування ідей і навіть цілих фрагментів з попереднього альбому мабуть повинні підкреслювати „фірмовий стиль” Ноктюрналів, але те що на початку нового тисячоліття сприймалося свіжим та яскравим, зараз виглядає пустим розмусолюванням, створеним для затулки дірок у пісенному матеріалі.
Якщо не зациклюватися на попередніх релізах групи, альбом дещо нагадує низькоякісне копіювання Bathory “Hammerheart”. Ті ж войовничі фольк-мотиви, розмірена, майже спокійна, подача.Тільки у Квортона це вийшло більш зрілим та врівноваженим, та ще й на п’ятнатнадцять років раніше. А розроблена ним методика, трохи модернізована та осучаснена застосовується зараз чималою кількість молодих блек-команд.
Трансцендентальна фраза „Це вже не блек, це щось більше”, яку можна знайти майже у кожній статі про новий реліз Nocturnal Mortum, викликає, щонайменш, посмішку. Застосування етнічної мелодики, народних інструментів, а також націоналістичної ідеології почалося у блек металі ненабагато пізніше класичного корпс-пейнту та сатанинської пропаганди. Може це і не блек – якщо вважати блеком тільки “Under the Sign of the Black Mark”, “Pure Fucking Armageddon”, “Pure Holocaust”, “Transylvanian Hunger” та “Aske”. Такого блеку вже немає, та мабуть вже ніколи не буде. Усьому свій час. Але вікінг метал, ще на початку свого існування вже являв собою майже точний прообраз матеріалу представленого на „Мировозрении”. Без сумнівів, альбом здається дорослішим, чіткішим, більш відпрацьованим... але коріння дуже легко помітити.
Я добре розумію, що за таку різку критику читачі мають повне право розірвати мене на шматки. І справа не в тому, що я не біса не розуміюсь на чорному металі, чи в тому, що я не патріот. Я люблю послухати витвори цього стилю, а Батьківщину люблю ще більше. Але робити це головними критеріями оцінки альбому вважаю не зовсім чесним. Тому виношу свій вердикт: „Мировоззрение” – це якісна, професійна робота у стилі оновленого блек-металу, яку взагалі можна поставити вище інших робіт того ж напрямку. Чого вона не має – так це революційності, про яку трублять на кожному перехресті. Альбом варто прослухати пару разів, тай забути, з нетерпінням чекаючи нових релізів.

Оцінка якості : 5/10

Tracklist:
1. Путь Бессмертных (02:26)
2. Дыхание Рагнарёка (08:06)
3. Звёздная Пыль (02:27)
4. Мировоззрение (08:32)
5. Печаль Родных Земель (03:22)
6. Слава Героям (08:15)
7. Танец Огня и Стали (01:47)
8. Новая Эра Мечей (07:40)
9. Бескрайние Топи (01:29)
10. Судьбоносной Нити Узы (10:39)
11. Собирая Смерти Посев (01:52)
12. Вкус Победы (12:24)
13. Дорога Славы (02:51)
14. Безымянный трек (03:00)

Склад:
Knjaz Varggoth - vocals/guitars
Munruthel - drums
Sataroth - keyboards
Saturious - keyboards
Xaarquath - bass

wantala
29.06.2006, 13:42
я аж злякався, як побачив рецензію на це, але прочитавши її, залишивсь задоволеним: правильні висновки і ледь завищена оцінка - молодець, ВК :agree:

Chief
29.06.2006, 13:46
С рецензентом полностью согласен - :agree: разве что оценку ещё ниже поставил бы!
Мне лично хватило послушать первые 4 песни чтоб вогнать себя в состояние тоски... больше с того момента к НМ ни-ни. Хотя против Гоат Хорнс ничего против не имею

Equimanthorn
29.06.2006, 13:50
NoKturnal Mortum правильно называется этот ВИА.

Володимир Кузнєцов
29.06.2006, 13:50
Фу ти, йти його душу-бога-мать! А я вже аж закляк від солодкого передчуття як мене будуть бити та гнобти, доказуючи який це гарний альбом і взагалі який гарний та невмирущий стиль ВМ. Чи на ГБ цю рецу викласти?

Chief
29.06.2006, 13:53
Чи на ГБ цю рецу викласти? :up: :umnik:

Black Coffee
29.06.2006, 14:08
Редкостный фуфел.

ЗЫ: ошибочка исправлена!

wantala
29.06.2006, 14:10
Чи на ГБ цю рецу викласти?так там це боян, вже є і не одна :dontknow:

Chief
29.06.2006, 14:20
так там це боян, вже є і не одна :dontknow:
наличие наличием, а содержание рецензии - это главное. Я думаю что там таких разгромных рец на НМ не писали...
посмотреть интересно как отреагируют на ГБ :upset:

Володимир Кузнєцов
29.06.2006, 14:45
NoKturnal Mortum правильно называется этот ВИА.
Вибачення прошу, Word автозаміною бузить. Недогллядів.

Poof
29.06.2006, 15:48
Один из лучших релизов группы в частности и НСБМ в целом...

Товарищ Кузнецов, пишите лучше про панков. У вас это получаеться великолепно. А святое не трожьте...

Black Coffee
29.06.2006, 16:03
Если уж последний альб - это святое... То я с трудом представляю, что такое НЕ святое....

wantala
29.06.2006, 16:05
вся неметальная музыка :degenerat:

Poof
29.06.2006, 16:32
Не йорничайте, уважаемый... Ваша ирония тут не уместна :bebe:

-A-
29.06.2006, 23:32
Якщо не зациклюватися на попередніх релізах групи, альбом дещо нагадує низькоякісне копіювання Bathory “Hammerheart”чос :moral:

Володимир Кузнєцов
03.07.2006, 07:47
чос :moral:

Не чос, а мое личное мнение. Никто не говорит, что оно претендует на абсолютную вселенскую мудрость. Лично у меня эта ассоциация появилась сразу. Если у кого-то нет - не спорю,ибо сходство неочевино и находится "под" простым набором средств, легко выражаемым в доллрах потраченных на студию и сессионных музыкантов.

добавлено через 6 минут

Товарищ Кузнецов, пишите лучше про панков. У вас это получаеться великолепно. А святое не трожьте...

Прошу прощения за оффтоп, но когда это я писал "про панков"? Напомните, а то я запамятовал.
Кстати, а в чем святость оного релиза? В том что ребята перестали изобртеать велосипед и сделали нормальный звук? (Хотя тот же "Нехристь" мне понравился именно из-за необычного звучания)

Скиталец
03.07.2006, 08:38

Извините,после Козлиных Рогов у них слушать нечего.

Кузнецов- наше всьо :blush:

Bewitched
03.07.2006, 09:39
Единственное, что мне понравилось (действительно) в этом релизе, так это в одном месте чистый вокал. Кажестя в песне "Слава Героям". И то, вроде кто-то говорил, что это чел из дпругой группы пел...

Кот
03.07.2006, 11:27

ты это..что курил?

Альбом неплохой. Однако:
1) писать национал-патриотические тексты с тупорылым смыслом - удел Елина и гр Мановар
2) слава героям?! НУ НЕЛЬЗЯ ТАК РЕКЛАМИРОВАТЬ РЕЛИЗ ХММ5:deg_smile:
3) им бы девиз "пафос - ВОН!" и музыкой заняться...ан нет...

Sigizmund
03.07.2006, 11:44
Единственное, что мне понравилось (действительно) в этом релизе, так это в одном месте чистый вокал. Кажестя в песне "Слава Героям". И то, вроде кто-то говорил, что это чел из дпругой группы пел... Це в композиції "Вкус Победы", там дійсно класний чистий вокал, співає барабанщик.
Альбом непоганий, даний варіант НМ мені більш подобається чим, альбом "Нехристь". Тут більш чіткий вокал і музика спокійніша і гарніше, відносно до попереднього альбому.

Володимир Кузнєцов
03.07.2006, 11:54
Кузнецов- наше всьо :blush:

А что это означает?

Скиталец
03.07.2006, 11:57
А что это означает?

Это означает что тебе большой респект :respect:

AShES
07.07.2006, 00:12
Извините,после Козлиных Рогов у них слушать нечего.

:agree: коротко и точно.

RoadofLunacy
17.07.2006, 22:01
Незнаю как для кого,но для меня этот релиз значит очень много.

Cryptic
02.11.2006, 18:25
Любимый релиз)))
А песни про Рагнарёк и Новую Эру мечей вообще любимые)))

Hobbit's Song
13.11.2006, 20:16
блін, а я не згодна...
А я люблю НМ *залазить на стільчик і махає прапорцем*....а мені подобається...а я...Слава пращурам героям! Побільше б пісень на укр.
Пакусаю всех, хто буде гнати на НМ+))))жарт

Скиталец
14.11.2006, 00:57
НМ - гавно.Кусай тока нежно :degenerat:
:block: Экхм... ну все поняли про оффтоп и шо он типа закончен?(с)Раско

Mygpuk
19.11.2006, 00:50
NM - suxx, n/c

Sigizmund
19.11.2006, 01:22
дуже конструктивне зауваження, браво :bis:

Chief
19.11.2006, 12:58
Экхм... ну все поняли про оффтоп и шо он типа закончен?(с)Раско
Rasko - :cranky:
Скажи пожалуйста - то, что поздний НМ говно сраное - это оффтоп? :alive:
По-моему даже фанаты группы это признают
а святая цель МП говорить правду! Так что Раско - правда - это оффтоп уже у нас считается :nunu:

Sigizmund
19.11.2006, 13:41
Ніфіга :flag:
Світогляд прикольний альбом, з творчості НМ мені найбільше подоб!!!
А тим кому він не сподоб, йобані блецкера :black: і цей альбом для них дуже легеньким виявився :bubu: .

Chief
19.11.2006, 13:45
Світогляд прикольний альбом:figa: этот альбом говно со всех точек зрения... в том числе и с музыкальной http://disenteria.ru/html/emoticons/fecal.gif

добавлено через 15 минут
Я иду скзвозь заснежиный Лес
С агромной дубиной наперивес!
Я так могу бесканечно ходить
Чтобы бОГА найти и его замочить!

Я раздвину карявые ноги
Размахнусь и ударю па лбу!
Я убью хРЕСТИАHСКОГО бОГА
И всех аHГЕЛОВ переебу! :up: :kruto: :lol: Ну это конечно не сабж, у сабжа что-то вроде этого только на полном серьёзе
Зиги - и ты от такого прёшся - нуну продолжай :dn:

добавлено через 21 минуту
хотя может и повторюсь, но лунар поетри и гоат хорнс вполне хорошие альбомы

Sigizmund
19.11.2006, 14:15
Вкус Победы
Де чисти класний вокал і гарний музикальний супровід(спочатку типу з вистрілами) - угу Говно :disco: Чів, браво!!!

Скиталец
19.11.2006, 14:20
Что за привычка игнорировать хорошие группы,а говнистый всем известный шлак обсасывать по 10 страниц?

Sigizmund
19.11.2006, 14:24
Зиги - и ты от такого прёшся - нуну продолжай
Колись перся, а зараз таке не слухаю, причина, надоїло :crazy: