PDA

Просмотр полной версии : MADAME GERMEN © 2004 : QUE A FAME DE XUSTIZA ACORDE A NOSA SEDE DE VINGANZA

Володимир Кузнєцов
09.06.2006, 12:24
MADAME GERMEN © 2004 : QUE A FAME DE XUSTIZA ACORDE A NOSA SEDE DE VINGANZA

Жанр: Neocrust/screamo-core

„Цікаве питання, Мурзик Васильович!
Давайте полемізувати.”
Л. Подерев’янський „Казка про Репку...”

Хтось мені казав, що інформація найкраще сприймається людиною тоді, коли людина у змозі провести до неї чіткі асоціації. Мабуть саме тому, альбом з болісно довгою назвою... гм-м... котру повторювати я не буду... був сприйнятий моїм мозком так легко та комфортно.
Що ж воно таке?
Іспанськи любителі екзотичних комах з зовсім не іспанською назвою вже три роки без зайвої рефлексії рубають вибухонебезпечну суміш красту та скрімо. Взагалі, альбом дуже характерний – шкода тільки, що такий короткий. Від красту ці відчайдушні бійці взяли набагато більше, ніж від скрімо, яке презентовано у альбомі здебільш вокальною манерою.
Ні, якщо більш детально придивитися до музичних рішень та окремих фрагментів, то можна знайти багато цікавого – наприклад суто блек-металійний риф наприкінці першої пісні. Де не де, неначе їжачок з туману, проступає і скрімо - за звичай, у вигляді ти пічних для цього стилю барабанних партій. Це вам знайоме: дещо брудна, кваплива манера, ніби ударник задрімав під час пісні, а потім, прокинувшись, намагається наздогнати інших, своєю енергійністю демонструючи, що зовсім він і не спав.
Але „Мадам Жермен” – дама врівноважена і більшість часу сповнена позитиву та оптимізму. Вона рідко вдається до скрімо-істерик, вважаючи за ліпше веселу та дотепну завзятість красту. Емоційна палітра альбому навіть дещо схожа з рокабіллі. Та ні, не треба одразу починати шукати спільну тематику, чи характерні гітарні рифи – рідство розповсюджується тільки на загальну атмосферу. Від такого настрою, старий тру металхед, лагідно посміхнеться, та промовивши з батьківською ніжністю: „От бешкетники!”, натисне кнопку „стоп”.
Окреме питання – це вокаліст. Хлопчина виглядає дещо збентеженим – особливо у перших треках. Здається, що йому докладно і дуже зрозуміло пояснили, що таке скрімо-вокал і як відтворити його власноруч...точніше власно рота. А він все це запам’ятав і старанно все виконує...але дуже хоче співати! І щоб не образити товаришів, робить це водночас зі скаженим скрімо-гвалтом, та суворим краст-ревінням. І що ви собі думаєте? Досить непогано виходить! Вокал виходить не таким різким і не викликає деструктивних вібрацій у середньому вусі. Це може не сподобатися справжнім цілувальникам жанру, але не мій смак непрофесіонала, він таки слухається!
Я не дарма спочатку згадав про асоціації. Справа у тому, що „Que A Fame…” викликав у мене цілу їх низку. І окремі його частини, і альбом взагалі. Взагалі...
А взагалі „Que A Fame De Xustiza Acorde A Nosa Sede De Vinganza” дуже нагадує картину майстра-авангардиста. Тут ритм секція – це грунт, нанесений дещо нерівно і рельєфно. І це не від лінощів автора, а просто тому, що він так бачить. Гітарні партії – це загальна композиція, накладена широкими, ніби-то грубими, мазками, що при близькому розгляді відкривають зору безліч дрібних деталей та прихованих нюансів. Вокальна лінія – мандруюча по полотну світлотінь, що вдмухає у зображення життя, перетворюючи мертве полотно на вікно, що відкриває зору панораму іншого світу. Фарби митця вловили його у ту коротку мить наприкинці вересня, коли пейзаж сповнений жовтих та червоних кольорів, а сонце дарує залишки світла, яке вже скоро зникне, протягом довгої зими зробив небо монотонно-сірим.
Альбом, поза сумнівом, заслуговує на високу оцінку, і вартий того, щоб дістатися самої широкої аудиторії шанувальників екстремальної музики. Геть нудьгу! Даєш Скримо-позитив!

Трекліст:

01 -revelasom
02 - a machada da codicia
03 - hinos do sacrificio
04 - que a fame de xustiza acorde a nosa sede de vinganza
05 - renoncia a un mundo nojento
06 - a sexta extincom

Оцінка якості: 8/10

Єдине, чого не знайшов навіть на офіційнім сайті групи – це її складу. Якщо комусь пощастило більш – додайте його до цей рецензії, будь ласка

xLxSx
09.06.2006, 12:29
Группа отличная. Но конечно на любителя. Жаль толко, как уже было отмечено автором, альбом короткий, только началась жара и... конец. Все таки мне кажется что нео-краста там намного больше и не стоит относить к скримо вообще

wantala
09.06.2006, 12:37
Владимир, у вас хорошие рецензии, но я настоятельно советую вам ещё раз перечитать правила их оформления (http://www.muz-prosvet.com/vb/announcement.php?f=20&a=16), не хотелось бы штрафовать вас как автора за несоблюдение общего стиля :umnik:

Володимир Кузнєцов
09.06.2006, 12:46
Правила я читал. Прошу прощения, и обещаю исправится. Просто обстановка, в которой пишутся (и выкладываются) рецензии несколько препятствует собюдению правил. Точнее, мешает сразу выявлять моменты нарушений.

wantala
09.06.2006, 15:07
в любом случае главное всё же ваша активность :smoke:
но правила есть правила :umnik:

по сабжу: в скором времени я пожалуй попрошу вас выложить это для закачки. и даже скажу куда :cool:
для развёрнутых коментов, естественно :gent:

Володимир Кузнєцов
09.06.2006, 15:17
Ну, активность - дело проходящее. Просто сейчас накопилось много нового, интересного материала. Хочется поделится. Материал кончится - активности поубавится.
Выложить тоже к сожалению могу не все. Некоторые вещи у меня на ДВД, а интернет только на работе, где нет ДВД-привода :(

EvDeon
09.06.2006, 15:22
каму нравицца сабж - советую заценить испанский проект COP ON FIRE - там участники EKKAIA, MADAME GERMEN и STATE OF FEAR

wantala
09.06.2006, 15:26
Ну, активность - дело проходящее. Просто сейчас накопилось много нового, интересного материала. Хочется поделится. Материал кончится - активности поубавится.
Выложить тоже к сожалению могу не все. Некоторые вещи у меня на ДВД, а интернет только на работе, где нет ДВД-привода :(в таком случае попробую это сделать сам :gent:

xLxSx
09.06.2006, 16:26
каму нравицца сабж - советую заценить испанский проект COP ON FIRE - там участники EKKAIA, MADAME GERMEN и STATE OF FEAR
А на инфостор выложить можеш?

EvDeon
09.06.2006, 17:05
как-нить выложу

Fiddler
10.06.2006, 09:28
2Эвдеон: я хотел бы ознакомиццо с классикой скримо. Что ты можешь посоветовать? По крайней мере одну команду я знаю - Фингерпринт. Но этого мало.

xLxSx
10.06.2006, 11:52
Rites Of Spring, Fugazi

Ghostline
10.06.2006, 11:59
2Эвдеон: я хотел бы ознакомиццо с классикой скримо. Что ты можешь посоветовать? По крайней мере одну команду я знаю - Фингерпринт. Но этого мало.

Мой личный список (недеюсь не слишком много?):

19o5
A Case Of Grenada
Amanda Woodward
Balaclava
Born Dead Icons
Calvary
Circle Takes the Square
City of Caterpillar
Cobra Kai
Corn On Macabre
Cowboys Became Folk Heroes
Daitro
Danse Macabre
Dead Diary I Seem To Be Dead
Die, Emperor Die!
Embrace
Envy
Evergreen
Four Hundred Years
Funeral Diner
Gospel
I Hate Myself
I Would Set Myself on Fire for You
I, Robot
Index For Potential Suicide
Joshua Fit for Battle
Kakistocracy
Khayembii Communique
Kodan Armada
La Quiete
Light the Fuse and Run
Love Like…Electrocution
Love Lost but Not Forgotten
Moss Icon
Orchid
Palatka
Pg.99
Portraits of Past
Saetia
Shikari
Sophora
Stop It!!
Takaru
The Apoplexy Twist Orchestra
The Avenging Disco Godfathers of Soul
Transistor/Transistor
Uranus
Usurp Synapse
Whenallelsefails
Wolves
Wow, Owls!
Yage
Yaphet Kotto
You and I

xLxSx
10.06.2006, 12:05
Хочу!!!

Fiddler
10.06.2006, 13:43
Ладно, уточню: меня интересует именно КЛАССИКА жанра. Те команды, которые ЗАЛОЖИЛИ ОСНОВЫ СТИЛЯ И СФОРМИРОВАЛИ ЕГО ЛИЦО. Я че-то сомневаюсь, что все написанное относится к классике. Так же желательны каменты - за что та или иная группа попала в список, каковы ее заслуги перед стилем. Кто сделает - буду крайне благодарен.
ЗЫ: с любым новым направлением нужно знакомится именно так - иначе просто потеряешься среди обилия групп.

EvDeon
12.06.2006, 14:42
Ладно, уточню: меня интересует именно КЛАССИКА жанра. Те команды, которые ЗАЛОЖИЛИ ОСНОВЫ СТИЛЯ И СФОРМИРОВАЛИ ЕГО ЛИЦО. Я че-то сомневаюсь, что все написанное относится к классике. Так же желательны каменты - за что та или иная группа попала в список, каковы ее заслуги перед стилем. Кто сделает - буду крайне благодарен.
Я бы посоветовал из американской школы - PORTRAITS OF PAST, UNION OF URANUS, SAETIA, NEW DAY RISING, HASSAN I SABBAH, ORCHID; из французской - ANOMIE, JASEMINE, FINGERPRINT, IVICH; из японской - ENVY. Ну и по этой ссылке (http://www.emopunk.ru/mp3/mp3.html) еще много че интересного можешь узнать.

Fiddler
12.06.2006, 15:10
Спасибо Денис.

Володимир Кузнєцов
13.06.2006, 13:42
Могу посоветовать еще I am the End Uncle Bob Drives a Combine. Не классика, но одни из самых экстремальных проявлений стиля, слышаных мной.