PDA

Просмотр полной версии : ANTIGAMA © 2005 : ZEROLAND

Володимир Кузнєцов
08.06.2006, 13:44
ANTIGAMA © 2005 : ZEROLAND

Жанр: Гоблін-кор (як сами себе кличуть)
Неограйнд (моя точка зору)
Нойз-грайнд/мат-кор (як кличуть критики)

Тому з вас, хто вже знайомий з творчістю цієї банди, одразу скажу: польський гоблін-кор існував, існує і буде існувати! Цей альбом доводить це з непереможною чіткістю.
Antigama. З самого початку ці звіри, зовні дещо схожі на людей, начхали на усі існуючи музичні традиції, починаючи з клас січної музики і закінчуючи гранд-кором, до якого вони, якимось чином відносяться. Те що вони роблять, ще можливо назвати музикою, але робити це треба вельми обачно, тільки пошепки, спочатку пильно озирнувшись. Це на той випадок, якщо поряд опиниться людина з музичною освітою, але випадково знайома з творчістю цієї групи. Кривавої бійки не минути.
Альбом „Zerland” є впевненим продовженням лінії розпочатої з самого заснування колективу. Якщо до мене, то мені сподобався їх спліт дворічної давнини – бо у ньому було трохи менш нойзу, а пісні відрізнялись більш чіткою, технічною манерою виконання. Але це мій особистий погляд. При прослуховуванні ж цієї ЕР одразу формується чітке враження, що група має за ціль закип’ятити мозок слухача, застосовуючи сонарну атаку з використання широкого спектру частот. Напевне, технологія цієї зброї була викрадена польськими таємними службами у якоїсь супердержави і зараз проходить експериментальне застосування під виглядом музичного альбому. Напевне.
У Antigama мені особливо подобались два моменту: вокальні партії та гітарна ритміка. Грайнд-кор сам по собі не дуже різнобарвний у цьому відношенні, але у даному конкретному випадку вокаліст і гітарист заслуговують на особу пошану. Музичні витребеньки наших братів-слов’ян підтримують певний рівень напруги протягом усього альбому. Вони не залишають слухачеві жодного шансу передбачити, що його чекає попереду.
Фірмовий „перевантаженний” саунд вокалу впізнається одразу, додаючи композиціям індустріального присмаку. Постійні зміни характеру виконання – від добре знайомих бласт-битових проходів та неповних тактів до „плаваючої”, безакцентної мелодики, спочатку трохи втомлюють. Порівняно зі сплітом та „Intellect Made Us Blind” музика стала більш непостійною. Рідкий такт повторюється більше чотирьох разів. Але це додає альбому особливого, неповторного колориту, хоча і дещо заважає сприйняттю.
Особливе місце займають нойзові вкраплення. Особисто я не є прихильником цього стилю, але не вважаю його елементи зайвими, ні в цьому, ні в інших релізах групи. „Starshit” - цілком нойзова композиція, ніби розділяючи альбом навпіл. Її наявність, мабуть, викликана потребою ослабити тиск на вуха та мозок фанатів – що з успіхом і виконує. Порівняно спокійна на загальнім фоні, вона різко контрастує з попереднім звуковим шквалом, і тому здебільшого не очікується слухачем. Ультратехнична „How” куди більш передбачена, хоча і відрізняється від інших композицій, чітка і цілеспрямована, як постріл зі снайперської гвинтівки в порівнянні з чергою з крупнокаліберного кулемету.
Це вже другий ЕР записаний бандою у 2005 році. Більшість критиків погоджуються , що попередній „Discomfort” вийшов кращим, але я однаково раджу послухати їх обидва. Другий реліз є логічним завершенням першого. Просто замість того, що випустити повноформатний лонгплей, який, відверто кажучи, було б не легко прослухати від початку до кінця, Antigama вирішили розбити його на дві частини. Що, до усього, ще й дозволило кожній ЕР-шці отримати свою власну атмосферу.
Так чи інакше, усім, кого не лякає перспектива внутрішніх мозкових ушкоджень, психічних травм та морального скалічення, ЕР „Zerland” рекомендується для найскорішого вживання. Також як і усі попередні диски групи, яких ви ще не чули.

Трекліст:
01 - seed
02 - izaak
03 - jazzy
04 - starshit
05 - how
06 - the_view
07 - wounded_butterfly
08 -sorry
09 –zeroland

Склад:
Lucas - Vocals,
Krzysiek - Drums,
Michal - Bass,
Sebastian - Guitar

Оцінка якості: 8/10
А це – особливий додаток до складу групи.

Black Coffee
08.06.2006, 13:46
Так-с, где обложка? Почему неправильн ооформлена? Сношу во Флейм на доработку!!

wantala
08.06.2006, 13:55
исправлено :type: